Bønner i en kage lyder måske som en underlig kombination, men jeg er blevet ret glad for det, da de er med til at gøre kagen ekstra svampet og lækker. Man kan overhovedet ikke smage bønnerne, så hvis du er lidt skeptisk, så kast dig endelig ud i det alligevel. Jeg har prøvet den af på flere, og der har endnu ikke været nogle, der ikke kunne lide den 😉 Som en ekstra bonus, så er kagen virkelig nem at lave, og så indeholder den ingen fedtstof eller raffineret sukker, så den er et godt alternativ til en lidt sundere kage. Kagen er i stedet sødet med kokossukker, som ikke påvirker blodsukkeret på samme måde og samtidig indeholder nogle gode mineraler.
Hvis du vil prøve andre kager med sorte bønner, så kan du også prøve mine muffins med sorte bønner, som minder meget om denne.
Ingredienser:
- 1 dåse sorte bønner på 400 g (240 g drænet vægt)
- 3 æg
- 80 g kokossukker
- ½ dl kakao (usødet)
- 1 tsk vaniljepulver
- 1 tsk bagepulver
- Saften fra 1/2-1 appelsin (alt efter hvor stor den er)
- 1 knivspids salt
- 50 g mørk chokolade (70 %)
- En håndfuld hasselnødder (grofthakket)
Fremgangsmåde:
- Tænd ovnen på 180 grader.
- Blend alle ingredienserne sammen undtagen chokoladen, indtil det er en ensartet masse. Dejen er ret tynd.
- Kom dejen i en smurt springform.
- Hak chokoladen og hasselnødderne og fordel det ovenpå.
- Bages i 20-30 min. Test løbende med en nål el.lign., om der hænger dej fast eller ej. Når der ikke gør, så er den færdig.