Jordbær-rabarbergrød

På Mors dag forkælede jeg familien med denne skønne jordbær-rabarbergrød, som i den grad er smagen af dansk sommer i min optik. Det er en utrolig nem sommerdessert, der passer rigtig godt til varmen – og så er jordbær og rabarber jo altid et skønt match. Jeg foretrækker, at grøden ikke er alt for sød, men smag på den og tilsæt lidt mere sukker, hvis du vil have mere sødme. Top den med kold mælk eller fløde og lidt mandler på toppen for at give lidt crunch.

Ingredienser til 4-5 personer:

  • 400 g rabarber
  • 3 dl vand
  • 1 vaniljestang
  • 400 g jordbær
  • 100-150 g sukker
  • 3 spsk citronsaft
  • 2 spsk maizena

Fremgangsmåde:

  1. Start ud med at skylle rabarberne og fjern bladene. Skær dem ud i stykker på omkring 1 cm.
  2. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Tag 1 spsk af sukkeret og mas det sammen med vaniljekornene, så de fordeler sig.
  3. Kom vaniljekorn, rabarber, vand og den tomme vaniljestang i en gryde. Lad det koge op i omkring 5 min, indtil rabarberne begynder at blive møre.
  4. Imens skylles jordbærene og nippes.
  5. Efter de 5 min. kommes jordbærerne i gryden sammen med rabarberne. Kog yderligere 5 min.
  6. Tilsæt sukker lidt af gangen og smag til undervejs, indtil du får den sødme, du ønsker.
  7. Smag til med lidt citronsaft.
  8. Rør maizena ud i lidt vand.
  9. Tag gryden af varmen og tilsæt maizena lidt af gangen, indtil grøden får den ønskede konsistens. Det er vigtigt, at du rører grundigt i grøden.
  10. Afkøl grøden inden servering.
  11. Top den med mælk eller fløde og lidt mandler på toppen.

Follow my blog with Bloglovin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *