Juleboller fyldt med kanel, kardemomme, appelsin og andre gode sager må uden tvivl være noget af det hyggeligste i denne juletid. Gerne serveret med smør eller en skive ost og en varm kop kaffe ♡
Julebollerne egner sig især godt på morgenbordet en weekendmorgen eller en kold eftermiddag, hvor det eneste man har lyst til er at krybe under tæppet på sofaen.
Som jeg skrev i et tidligere indlæg, så er jeg ret julebegejstret af natur, så i december måned elsker jeg at komme julekrydderier i alt, hvad jeg kan tillade mig. Hvis du ikke er ligeså begejstret for julekrydderier som mig, så kan du naturligvis blot undlade dem og i stedet få en mere neutral bolle, der også er rigtig skøn.
Ingredienser til 9 boller:
- 5 dl koldt vand
- En klump gær på størrelse med en ært
- 2 spsk sukker
- 2 dl havregryn
- 2 dl kerner (jeg brugte solsikkekerner og hørfrø)
- 2 tsk kanel
- 1 tsk kardemomme
- ½ tsk allehånde
- ½ appelsin (skal og saft)
- 1 lille håndfuld rosiner
- 2 dl grahamsmel
- 1,5 tsk salt
- 4-5 dl hvedemel
Fremgangsmåde:
- Start ud med at opløse gæren i vandet.
- Tilsæt sukker.
- Tilsæt havregryn, kerner, krydderier samt appelsinskal og saft.
- Tilsæt rosiner, grahamsmel og salt.
- Kom til sidst hvedemel i lidt af gangen, indtil du får en konsistens, der minder om tyk havregrød. Den skal blot røres rundt og ikke æltes.
Er du også julebegejstret? Så prøv også min opskrift på brændte mandler eller julemarmelade.
Hvis du har prøvet en af mine opskrifter, så vil jeg meget gerne høre om det! Skriv en kommentar eller tag #michelleloehde på jeres billeder på instagram ♡