Jeg er stor fan af aftensmad, der er hurtigt og nemt at lave, men som stadig er super lækkert og velsmagende – især i den travle hverdag hvor det tit skal gå lidt hurtigt. Det er denne æggekage med chorizo et rigtig godt budt på, som kræver få ingredienser og kort forberedelse. Det er samtidig en virkelig lækker ret her om sommeren!
Ingredienser til 3-4 personer (eller 2 meget sultne personer):
- 6 æg
- 2 spsk mælk
- 2 forårsløg (finthakket)
- ½ peberfrugt (hakket i tern)
- 1 håndfuld persille (finthakket)
- 1 håndfuld spinat
- 1 håndfuld cherrytomater
- Nogle skiver chorizo
- Purløg til toppen
- Salt og peber
Fremgangsmåde:
- Varm en pande op med lidt olie og tilsæt finthakket forårsløg sammen med peberfrugt i tern og 1 håndfuld spinat. Krydr med salt og peber. Når spinaten er faldet let sammen, så tag panden af varmen – det tager blot nogle få minutter.
- Pisk æg sammen med mælk samt salt og peber. Tilsæt finthakket persille, forårsløg, peberfrugt og spinat.
- Kom massen i en pande med lidt olie og pynt med nogle skiver chorizo og halveret cherrytomater.
- Læg låg på panden eller evt. noget sølvpapir og skru ned på lav varme, så bunden ikke bliver brændt. Det tager 15-20 minutter til, at æggekagen er færdig.
- Pynt med lidt purløg på toppen og server.
Jeg serverede æggekagen med noget chiliketchup, hvilket passede ret godt til. Det er blot almindelig ketchup blandet op med lidt chilipaste.