Bagt havregrød er virkelig en skøn morgenmad. Det kan varieres i det uendelige, og så smager det skønt – lidt som en blanding af grød og kage. Det er perfekt til en af de morgener, hvor du har lidt ekstra tid til at forkæle dig selv med en god morgenmad. Det smager også dejligt koldt, så du kan sagtens gemme resterne i køleskabet og spise det næste dag.
Ingredienser til 4 personer:
- 1 æble (skåret i tern)
- 100 g havregryn
- 150 g blåbær
- 1 spsk chiafrø
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk vaniljepulver
- 1 tsk kanel
- ½ tsk kardemomme
- 1 spsk sirup
- 1 knivspids salt
- 1 æg
- 3 dl mælk
- Topping:
- 1 lille håndfuld nødder
- 1 lille håndfuld kerner (græskarkerner, solsikkekerner, hørfrø mm.)
- 1 lille håndfuld bær eller frugt (jeg brugte hindbær og blommer)
- 1 spsk sirup
Fremgangsmåde:
- Skær æblet ud i tern og fordel det i et smurt ovnfast fad.
- Bland havregryn med chiafrø, bagepulver, vanilje, kanel, kardemomme og salt. Fordel det ovenpå æbleternene.
- Pisk æg og mælk sammen og tilsæt sirup og blåbær. Hæld det over havregrynsblandingen.
- Hak nødderne groft og fordel dem ovenpå sammen med kerner og hindbær. Slut af med lidt sirup på toppen.
- Bages ved 180 grader i cirka 30 minutter. Evt. lidt mere.