Det er sæson for blåbær, og vi har fryseren fyldt. Så da familien kom forbi igår, så endte jeg med at bage en skøn blåbærcrumble. Den er virkelig nem at gå til, og så tager den ikke mere end 10 minutter at bikse sammen – den er derfor perfekt, hvis du ikke lige har tid til at kaste dig ud i et større kageprojekt.
Blåbærcrumble er en hyggelig kage, som jeg serverede sammen med en kugle vaniljeis. Den kan dog sagtens spises, som den er – eller sammen med en klat creme fraiche eller vaniljecreme ♡
Ingredienser:
- 450 g blåbær (jeg brugte frosne, men friske også bruges)
- 2 spsk sukker
- 125 g havregryn
- 150 g hvedemel
- 80 g sukker
- 1 tsk kanel
- 1 tsk kardemomme
- 1 tsk vaniljepasta (vaniljesukker eller vaniljestang kan også bruges)
- 150 g blødt smør
Fremgangsmåde:
- Tænd ovnen på 180 grader.
- Vend blåbær med 2 spsk sukker og kom det i et smurt tærtefad.
- Kom havregryn, hvedemel, sukker, kanel, kardemomme og vaniljepasta i skål og bland det sammen.
- Skær smør ud i tern og kom det ned til de tørre ingredienser.
- Smuldre det sammen med fingrene, indtil du får en masse små og store krummer.
- Fordel det ovenpå blåbærene og bag det i ovnen i 30-40 minutter, indtil kagen er gylden.
- Serveres lun og top med is, creme fraiche eller vaniljecreme.
Elsker du også crumble? Så prøv også min opskrift på æblecrumble.
Hvis du har prøvet en af mine opskrifter, så vil jeg meget gerne høre om det! Skriv en kommentar eller tag #michelleloehde på jeres billeder på instagram ♡