Boller med revet broccoli og gulerod

Disse boller bagte jeg i sidste weekend – lidt på slum, men jeg fik da skrevet ned undervejs 😉 De er virkelig lækre og svampede, og så er de perfekte, hvis man vil undgå madspild! Jeg havde nemlig en broccolistok liggende efter, at jeg havde lavet broccolisalat, og den skulle jo bruges. Så brug det du lige har liggende – det er også lækkert med rødbede, squash, græskar, pastinak eller lignende. Og så er det jo en perfekt måde at få lidt ekstra grøntsager indenbords. 

Ingredienser til ca. 10 boller:

  • 4 dl vand
  • 30 g gær
  • 200 g broccoli (revet)
  • 1 gulerod (revet)
  • 2 dl havregryn
  • 2 dl solsikkekerner
  • 1 tsk salt
  • 1 spsk olie
  • 150 g fuldkornsmel (jeg brugte fuldkornsspeltmel)
  • 200 g speltmel (almindelig hvedemel kan også bruges – være dog obs på mængden så)

Fremgangsmåde:

  1. Opløs gæren i lunken vand.
  2. Tilsæt revet broccoli og gulerod.
  3. Tilsæt havregryn og solsikkekerner.
  4. Tilsæt olie og fuldkornsmel.
  5. Tilsæt salt og speltmel lidt af gangen. Dejen skal være ret klistret.
  6. Lad dejen tildækket hæve i en times tid.
  7. Når dejen er hævet færdig, tændes ovnen på 200 grader.
  8. Form bollerne med to skeer og sæt dem på den beklædt bageplade.
  9. Bag bollerne i 15-20 min – eller indtil de er gyldne.

Follow my blog with Bloglovin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *