Sidste weekend fejrede vi min kærestes fødselsdag, og der skulle selvfølgelig kage på bordet – og nu hvor det var fødselsdag, så skulle der selvfølgelig gøres lidt ekstra ud af det. Det blev til denne ret vellykkede brownie med ganache på toppen og hindbærbomber. Den tunge brownie sammen med hindbær er virkelig en lækker kombination. For at lave hindbærbomberne kræver det dog, at du har nogle halvkugle silikoneforme, men så snart det er på plads, så er kagen virkelig nem at lave.
Ingredienser til 6-8 personer:
Brownie
- 100 g smør
- 2 æg
- 3 dl sukker
- 1½ dl hvedemel
- 4 spsk kakao (usødet)
- 1 knivspids salt
- Evt. 1 tsk vaniljesukker
Ganache
- 100 g mælkechokolade
- 10 g glukosesirup
- ½ dl piskefløde
Hindbærbomber
- 1 blad husblas
- 100 g frosne hindbær
- 40 g sukker
- Kornene fra ½ vaniljestang
- Citronskal fra ½ citron
- 1 dl piskefløde
Fremgangsmåde:
Brownie
- Tænd ovnen på 175 grader.
-
Smelt smørret i en gryde og lad det køle af.
-
Kom æg og sukker i en skål og rør det sammen.
-
Rør mel, kakao, evt. vanillesukker og salt sammen i en anden skål.
-
Si de tørre ingredienser ned i skålen med æg og sukker. Kom det smeltede smør i og rør godt rundt.
- Fordel dejen i en smurt springform.
- Bages i ca. 20-30 minutter. Test med en nål løbende – den må stadig gerne have lidt dej klæbende til sig, når den tages ud af ovnen.
- Lad kagen køle af.
Ganache
- Hak mælkechokoladen fint og kom det i en skål.
- Kom glukosesirup og piskefløde i en gryde og varm det op til kogepunktet.
- Hæld den varme blanding over i chokoladen og vend det forsigtigt sammen, indtil det er ensartet.
- Hæld ganachen over den afkølede kage og lad den sætte sig natten over.
Hindbærbomber
- Kom husblas i en skål med koldt vand.
- Imens puttes der hindbær, sukker, vaniljekorn og citronskal i en gryde. Bring i kog og lad det simre i 5 minutter, indtil hindbærrene er bløde.
- Hæld hindbærblandingen i en sigte over en skål, og lad saften komme ned i skålen.
- Vrid husblasset fri for vand og kom det ned i hindbærsaften. Rør rundt indtil det er opløst.
- Lad saften køle lidt af (ca. 10 minutter).
- Imens piskes fløden til en let flødeskum – endelig ikke for meget!
- Vend forsigtigt skummet i saften af to omgange, indtil det er ensartet.
- Fordel moussen i små silikoneforme (ca. 5 cm i diameter) og sæt i fryseren til næste dag.
Samling af kagen
- Et par timer inden servering tages hindbærbomberne ud af formen og kommes ovenpå kagen.
- Sæt kagen i køleskabet og lad bomberne tø langsomt op.
- Lige inden servering pyntes kagen med det, du lige har lyst til. Her er der pyntet med hakkede hasselnødder, revet chokolade og citronmelisse.