I sidste uge lavede jeg denne lækre coleslaw, hvor jeg byttede den klassiske hvidkål ud med spidskål. Jeg elsker begge udgaver, men spidskålen er med til at gøre coleslawen mere mild og let i konsistensen, hvilket er ret skønt. Den får en god balance mellem det sprøde og det cremede.
Denne variant af coleslaw er virkelig nem at lave og kræver få ingredienser samtidig med, at den også kræver begrænset arbejdsindsats. For hvem elsker ikke, når lækker mad også tager kort tid at lave?
Jeg serverede coleslawen med snaskede spareribs og ovnkartofler, men da der stadig var noget tilbage, så kom vi det i en burger dagen efter. Coleslaw passer også rigtig godt med pulled pork, grillmad eller hvad du ellers har lyst til ♡
Ingredienser til 4 personer:
- 1 lille spidskål (fintsnittet)
- 6 gulerødder (groftrevet)
Marinade
- 1 dl eddike (jeg brugte æblecidereddike)
- 2 spsk dijonsennep
- 2 tsk salt
- 2 spsk sukker
- 1 tsk spidskommen
Dressing
- 3 dl creme fraiche
- 3 spsk mayonaise
- 3 tsk sukker
- Salt og peber
Fremgangsmåde:
- Start ud med snitte spidskålen fint og rive gulerødderne groft.
- Lav marinaden ved at blande dijonsennep, eddike, salt, sukker og spidskommen i en skål.
- Tilsæt spidskål og gulerødder og rør rundt. Sæt på køl i en halv times tid, så det får lov til at trække.
- Imens laves dressingen i en anden skål, hvor der tilsættes creme fraiche, mayonaise og sukker. Smag til med salt og peber.
- Hæld marinaden fra kålen og gulerødderne.
- Tilsæt dressingen og vend det hele godt rundt.
Er du også vild med spidskål? Så prøv også min opskrift på quinoasalat med spidskål og spidskålssalat med mormordressing.
Hvis du har prøvet en af mine opskrifter, så vil jeg meget gerne høre om det! Skriv en kommentar eller tag #michelleloehde på jeres billeder på instagram ♡