Sikke en hektisk uge! Coronavirussen har i den grad ramt Danmark, og det har været noget af en rutsjebane og en meget mærkelig uge. Jeg håber, at I har det godt derude og passer på jer selv og hinanden ved at holde afstand ♡
I disse corona-tider er det vigtigt, at vi får det bedste ud af det, og hvis du ligesom jeg skal arbejde hjemmefra, så giver det måske lidt ekstra tid til at gå i køkkenet og lave andre hyggelige ting.
Hvad med at gå i køkkenet og bage disse grahamsboller? De er dejlig bløde og smager skønt med et lag smør eller en skive ost.
Ingredienser til ca. 15 grahamsboller:
- 25 gram gær
- 4 dl vand eller mælk
- 2 spsk sukker
- 1 æg
- 150 gram grahamsmel
- Cirka 600-700 gram hvedemel (evt. mere eller mindre)
- 2 tsk salt
- ½ dl smagsneutral olie (f.eks. rapsolie)
- 80 gram blødt smør (skåret i tern)
- Mælk til pensling
Fremgangsmåde:
- Start ud med at lune mælken i en gryde og opløs gæren heri.
- Tilsæt sukker og æg. Rør rundt
- Tilsæt grahamsmel, olie og salt. Rør rundt.
- Tilsæt hvedemelet lidt ad gangen og kør dejen på en røremaskine eller ælt i hånden.
- Tilsæt smør og ælt dejen indtil, at den er lækker og smidig.
- Lad dejen hæve tildækket i en times tid.
- Varm ovnen op til 200 grader.
- Form 15 boller og placer dem på en beklædt bageplade.
- Pensl med mælk og bag i cirka 15-20 minutter, indtil de er gyldne.
Hvis du har prøvet en af mine opskrifter, så vil jeg meget gerne høre om det! Skriv en kommentar eller tag #michelleloehde på jeres billeder på instagram ♡