Grahamsboller

Sikke en hektisk uge! Coronavirussen har i den grad ramt Danmark, og det har været noget af en rutsjebane og en meget mærkelig uge. Jeg håber, at I har det godt derude og passer på jer selv og hinanden ved at holde afstand ♡

I disse corona-tider er det vigtigt, at vi får det bedste ud af det, og hvis du ligesom jeg skal arbejde hjemmefra, så giver det måske lidt ekstra tid til at gå i køkkenet og lave andre hyggelige ting.

Hvad med at gå i køkkenet og bage disse grahamsboller? De er dejlig bløde og smager skønt med et lag smør eller en skive ost.

Ingredienser til ca. 15 grahamsboller:

  • 25 gram gær
  • 4 dl vand eller mælk
  • 2 spsk sukker
  • 1 æg
  • 150 gram grahamsmel
  • Cirka 600-700 gram hvedemel (evt. mere eller mindre)
  • 2 tsk salt
  • ½ dl smagsneutral olie (f.eks. rapsolie)
  • 80 gram blødt smør (skåret i tern)
  • Mælk til pensling

Fremgangsmåde:

  1. Start ud med at lune mælken i en gryde og opløs gæren heri.
  2. Tilsæt sukker og æg. Rør rundt
  3. Tilsæt grahamsmel, olie og salt. Rør rundt.
  4. Tilsæt hvedemelet lidt ad gangen og kør dejen på en røremaskine eller ælt i hånden.
  5. Tilsæt smør og ælt dejen indtil, at den er lækker og smidig.
  6. Lad dejen hæve tildækket i en times tid.
  7. Varm ovnen op til 200 grader.
  8. Form 15 boller og placer dem på en beklædt bageplade.
  9. Pensl med mælk og bag i cirka 15-20 minutter, indtil de er gyldne.

Hvis du har prøvet en af mine opskrifter, så vil jeg meget gerne høre om det! Skriv en kommentar eller tag #michelleloehde på jeres billeder på instagram ♡

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *