Hjemmelavet granola som topping på yoghurt eller skyr er et virkelig dejligt morgenmåltid eller mellemmåltid. Når jeg laver granola, så fylder jeg den med de nødder, kerner og frø, som jeg har i skabene. Den kan nemlig varieres i det uendelige.
Normalt tilsætter jeg tilsætter jeg rosiner eller tranebær til blandingen, men i denne omgang har jeg lavet en luksus udgave med mørk chokolade. Det kan virkelig anbefales.
Jeg foretrækker at lave min granola på panden, da det er nemt og hurtigt. Hvis du dog skal lave en større portion, så kan du også vælge at lave det i ovnen. Du får stadig et lækkert resultat.
Ingredienser til 7 dl granola:
- 100 g havregryn
- 60 g mandler
- 60 g hasselnødder
- 60 solsikkekerner
- 20 g hørfrø
- 20 g græskarkerner
- 1 spsk smør
- 2 spsk honning
- 70 g mørk chokolade (grofthakket)
Fremgangsmåde:
- Smelt smør og honning i en pande.
- Kom alle ingredienserne undtagen chokolade i panden.
- Rør rundt indtil det bliver gyldent og sprødt.
- Læg blandingen ud på et stykke bagepapir og lad det køle af. Rør gerne i det en gang i mellem, så det ikke klumper for meget.
- Når blandingen er afkølet, så tilsættes den grofthakkede chokolade.
- Opbevares i en lufttæt beholder.
Prøv også min opskrift på granola fyldt med nødder, kokos og tranebær.
Hvis du har prøvet en af mine opskrifter, så vil jeg meget gerne høre om det! Skriv en kommentar eller tag #michelleloehde på jeres billeder på instagram ♡