Denne granola med nødder, kokos og tranebær er i den grad et hit herhjemme. Jeg har en skeptisk kæreste, når det kommer til müsli og granola, da han hurtig synes, at det bliver for lidt for kedeligt. Denne variant er han dog vild med – den portion jeg lavede i weekenden er i hvert fald snart forsvundet.
Granolaen er fyldt med frø, nødder, kokos, tranebær og rosiner…og sødet med ahornsirup. Den er sprød, ikke for sød og har en dejlig syrlighed fra tranebærrene. Den egner sig især godt på en portion yoghurt eller med en sjat mælk over sig ♡
Ingredienser til 1 stort glas:
- 50 g nødder (jeg brugte mandler og hasselnødder)
- 4 spsk solsikkekerner
- 3 spsk hørfrø
- 2 spsk kokos
- 3 spsk rosiner
- 3 spsk tranebær
- 2 dl havregryn
- 1-1,5 dl ahornsirup (alt efter hvor sød du vil have den)
Fremgangsmåde:
- Tænd ovnen på 150 grader.
- Start ud med at hakke nødderne groft.
- Bland nødderne sammen med de resterende ingredienser.
- Kom hele blandingen på en beklædt bageplade og bag det i 15-25 min ved 150 grader, indtil det er gyldent og sprødt. Hold øje med det løbende og rør rundt.
- Lad granolaen køle af og kom det dernæst i en lufttæt beholder, hvor den kan holde sig i ca. to uger.
Tip: Ahornsirup kan sagtens udskiftes med honning eller en anden form for sirup. Lidt hakket mørk chokolade ville også være skønt ♡
Er du også vild med lækker morgenmad? Så prøv også min opskrift på bagt gulerodskagegrød, chiagrød med vanilje eller bagt havregrød med æble og bær.
Hvis du har prøvet en af mine opskrifter, så vil jeg meget gerne høre om det! Skriv en kommentar eller tag #michelleloehde på jeres billeder på instagram ♡