For noget tid siden lavede jeg denne lækre gulerodssuppe, som i den grad er SU-venlig. Den er dejlig cremet samt sød og spicy på samme tid – og så tager den vitterlig ingen tid at lave. Den er i den grad en af mine favoritter, når det kommer til suppe, og så passer den jo perfekt til årstiden!
Ingredienser til 2-3 personer:
- ½ kg gulerødder (i skiver)
- 1 løg (finthakket)
- ½ porre (finthakket)
- 1,5 tsk spidskommen
- 1 tsk koriander
- 1 tsk paprika
- ½ tsk chiliflager
- 1 spsk olie
- 7-8 dl vand med grøntsagsbouillon (evt. mere)
- 1 dl kokosmælk
- 2 spsk citronsaft
- Salt og peber
- Evt. ingefær
Fremgangsmåde:
- Varm olien op i en gryde og tilsæt krydderierne. Lad det svitse i et minuts tid.
- Tilsæt finthakket løg, porre og evt. lidt finthakket ingefær. Lad det svitse med, indtil løgene er blanke.
- Skær gulerødderne i skiver og put dem i gryden. Rør rundt.
- Tilsæt vand med bouillon og lad det simre, indtil gulerødderne er helt møre.
- Blend indtil det er ensartet og cremet. Tilsæt evt. lidt mere vand, hvis den er for tyk.
- Tilsæt kokosmælk og smag til med citronsaft samt salt og peber.
- Server med friske krydderurter på toppen og lidt ristet græskarkerner.