Gulerodssuppe

For noget tid siden lavede jeg denne lækre gulerodssuppe, som i den grad er SU-venlig. Den er dejlig cremet samt sød og spicy på samme tid – og så tager den vitterlig ingen tid at lave. Den er i den grad en af mine favoritter, når det kommer til suppe, og så passer den jo perfekt til årstiden!

Ingredienser til 2-3 personer:

  • ½ kg gulerødder (i skiver)
  • 1 løg (finthakket)
  • ½ porre (finthakket)
  • 1,5 tsk spidskommen
  • 1 tsk koriander
  • 1 tsk paprika
  • ½ tsk chiliflager
  • 1 spsk olie
  • 7-8 dl vand med grøntsagsbouillon (evt. mere)
  • 1 dl kokosmælk
  • 2 spsk citronsaft
  • Salt og peber
  • Evt. ingefær

Fremgangsmåde:

  1. Varm olien op i en gryde og tilsæt krydderierne. Lad det svitse i et minuts tid.
  2. Tilsæt finthakket løg, porre og evt. lidt finthakket ingefær. Lad det svitse med, indtil løgene er blanke.
  3. Skær gulerødderne i skiver og put dem i gryden. Rør rundt.
  4. Tilsæt vand med bouillon og lad det simre, indtil gulerødderne er helt møre.
  5. Blend indtil det er ensartet og cremet. Tilsæt evt. lidt mere vand, hvis den er for tyk.
  6. Tilsæt kokosmælk og smag til med citronsaft samt salt og peber.
  7. Server med friske krydderurter på toppen og lidt ristet græskarkerner.

Follow my blog with Bloglovin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *