Jeg elsker hvidløgsbrød og har længe gerne ville bage mine egne. I mandags fik jeg dem endelig bagt, og de skal uden tvivl snart bages igen! Vi fik det som tilbehør til noget kød og en lækker salat, men jeg tænker også, at det ville være lækkert til suppe og selvfølgelig grillmad – eller bare en god snack 😉
Ingredienser til 1 brød:
Dejen
- 2 dl vand
- 10 g gær
- ½ tsk salt
- 50 g fuldkornsspeltmel
- Cirka 200 g fintsigtet speltmel
Hvidløgssmør
- 75 g smør
- 1 fed hvidløg
- 1 knivspids salt
- 1 lille håndfuld persille (finthakket)
Fremgangsmåde:
- Rør gær ud i vandet og tilsæt fuldkornsspeltmelet.
- Tilsæt salt og rør det fintsigtet speltmel i lidt efter lidt. Det kan godt være, at der skal mindre eller mere i. Dejen er ret blød, men skal ikke være for klistret. Ælt dejen i nogle minutter eller på en røremaskine.
- Lad dejen hæve ved stuetemperatur i 4 timer.
- Når dejen er hævet færdig, så skal den formes til et flute. Vær forsigtig med ikke at banke luften ud af dejen – træk i stedet let i den og form den, indtil det har den ønskede længde og størrelse.
- Pensel brødet med et sammenpisket æg og bag brødet ved 220 grader i 15-20 min. Brødet skal være gyldent og sprødt.
- Imens laves hvidløgssmøret. Pisk smør sammen med 1 presset fed hvidløg, salt og finthakket persille.
- Når brødet er kølet lidt af, så skal der skæres nogle riller i brødet. Skær cirka 2/3 ned og med en bredde på cirka 2 cm.
- Fordel cirka 1 tsk hvidløgssmør ned i rillerne og bag brødet yderligere i 5 minutter.