Kanelgifler

Andre end mig der har en forkærlighed til kanelgifler? En snasket og sød remonce fyldt med kanel gemt i en blød dej.

Jeg har vist spist min andel kanelgifler efterhånden (selvfølgelig dem fra Pågen)…men en hjemmelavet kanelgiffel vælter altså alle andre gifler af pinden. De her kanelgifler er perfekt snaskede og bløde – og heldigvis utrolig nemme at lave.

Så skynd dig i køkkenet, så du kan få bikset disse skønne kanelgifler sammen. Gerne serveret i selskab med en varm kop kaffe, et lunt tæppe og fødderne oppe.

Ingredienser til cirka 15 kanelgifler: 

Dej

  • 20 g gær
  • 2,5 dl sødmælk (lunet)
  • 70 g sukker
  • 1 tsk kardemomme
  • 0,5 tsk salt
  • 400-500 g hvedemel
  • 60 g smør (blødt)

Fyld 

  • 50 g sukker
  • 50 g brun farin
  • 100 g smør
  • 1 spsk kanel
  • 1 tsk hvedemel
  • 1 knivspids salt

Øvrigt

  • 1 sammenpisket æg

Fremgangsmåde:

Dej

  1. Lun mælken i en gryde, indtil den er håndvarm.
  2. Kom gær i en skål og tilsæt den lune mælk.
  3. Tilsæt sukker, kardemomme og salt.
  4. Tilsæt melet lidt af gangen og rør, indtil dejen samler sig (gerne i en røremaskine).
  5. Tilsæt smør og ælt videre i cirka 8 minutter, indtil dejen er lækker og smidig.
  6. Dæk dejen til med et klæde og lad den hæve lunt i en times tid.

Fyld

  1. Imens dejen hæver laves fyldet ved at blande sukker, brun farin, hvedemel, salt og kanel sammen.
  2. Tilsæt smør og rør det godt sammen, indtil det er ensartet.

Efter hævning

  1. Når dejen er hævet færdig, så rulles den ud på et let meldrysset bord til en rektangel (ca. 20 x 70 cm).
  2. Smør fyldet på, men lad cirka 1 cm på den ene lange side ned mod dig selv være uden fyld.
  3. Skær dejen ud i to lange stykker.
  4. På den ene lange side ned mod dig selv begynder du at trykke med en gaffel hele vejen ned. Slut af med at pensle med lidt vand (kun der hvor der er mærker).
  5. Rul dejen sammen ved først at tage den ene halvdel længst fra dig selv (uden den våde kant) og fold den ind mod midten.
  6. Begynd dernæst at rulle den sammen med den anden del, indtil at du kan lukke den sammen med den våde kant.
  7. Skær giflerne ud i cirka 3 cm tykkelse og kom dem på en beklædt bageplade (stående).
  8. Lad dem efterhæve i 45 min. Tænd imens ovnen på 200 grader.
  9. Når de har efterhævet, så pensles de med et sammenpisket æg.
  10. Bages i 8-10 minutter, indtil de er gyldne.

Tip: Hvis den ovenstående rulning er for kompliceret, så gør dette i stedet: Start med at tage fat på den ene lange side og fold dejen et par centimeter ind over sig selv og fortsæt, indtil dejen er helt foldet. Det er samme metode, som når du laver kanelsnegle, men her får du blot en mere flad rulle frem for en rund, da du folder flere centimeter ind ad gangen.

Elsker du også kanel (og kage)? Så prøv også min opskrift på kanelkage med kakaeo- og kaffeglasur.

Hvis du har prøvet en af mine opskrifter, så vil jeg meget gerne høre om det! Skriv en kommentar eller tag #michelleloehde på jeres billeder på instagram ♡

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *