I sidste uge postede jeg et billede på min instagram af en lækker kanelkage, som jeg bagte som afskedskage til mit praktiksted. Det er en kage, som jeg efterhånden har bagt en del gange, da den bare aldrig skuffer – og så er det en kage, som de fleste kan lide. Den er dejlig svampet, krydret og har en lækker cremet glasur. Og så passer den jo perfekt til denne årstid!
Ingredienser til 1 kage:
- 125 g smør (smeltet)
- 400 g sukker
- 400 g fintsigtet speltmel (eller hvedemel)
- 4-5 tsk kanel (alt efter hvor meget kanelsmag, du ønsker)
- 2 tsk natron
- ½ liter kærnemælk
Glasur
- 50 g smør (smeltet)
- 250 g flormelis
- 1 tsk vaniljesukker
- 2 spsk kakaopulver
- 3 spsk kaffe (varm)
- 1-2 spsk vand
Fremgangsmåde:
- Rør de tørre ingredienser sammen (sukker, mel, kanel og natron).
- Tilsæt smeltet smør og kærnemælk. Rør godt rundt indtil dejen er ensartet.
- Hæld dejen i et smurt ovnfast fad (ca. 30×20 cm).
- Bages ved 200 grader i 30-40 min.
- Lav glasuren ved at blande smeltet smør med flormelis, vanilje, kakao og kaffe. Hvis den har brug for mere væske, så tilsæt lidt vand.
- Kom glasuren på kagen, imens den stadig er lun.
Og nyd! Kagen kan sagtens holde sig lækker og svampet i et par dage (hvis den holder så længe…).