Påskeæg fyldt med jordbærganache

I sidste uge købte jeg en fin silikoneform til påskeæg i Søstrene Grene, så den skulle selvfølgelig afprøves – og resultatet blev heldigvis ret godt. Det blev til disse lækre påskeæg med en sprød chokoladeskal fyldt med en sød jordbærganache. Du kan også bruge andre bær eller frugter – eller måske lakrids, karamel eller blot lave nogle hele chokoladeæg.

Jeg vil anbefale, at du tempererer chokoladen, så du får den sprøde chokoladeskal, især når ganachen er så blød. Jeg har lavet en lille guide til det nedenfor, og det er heldigvis ikke så svært, som det lyder. Du får et rigtig lækkert resultat i sidste ende.

Ingredienser til ca. 15 påskeæg (kommer an på din form):

  • 100 g frosne jordbær
  • 1 spsk vand
  • Kornene fra en ½ vaniljestang
  • Evt. 1 tsk revet citronskal
  • 120 g hvid chokolade
  • 100 g mørk chokolade
  • 100 g mælkechokolade

Fremgangsmåde:

  1. Start med at lave ganachen. Kom jordbærene i en gryde med 1 spsk vand, vaniljekorn og evt. citronskal. Lad det koge op og simre, indtil jordbærene er helt bløde.
  2. Hak den hvide chokolade og kom det i en skål. Kom en sigte over skålen og hæld jordbærene og saften over sigten, så der kommer jordbærsaft ned til chokoladen. Pres jordbærene godt, så du får alt saften ud.
  3. Rør rundt i chokoladen og jordbærsaften, indtil chokoladen er smeltet og uden klumper. Stil på køl natten over eller i hvert fald 8 timer.
  4. Når ganachen er færdig med at stå på køl, så skal du igang med at lave æggene.
  5. Start ud med at temperere 60 g af den mørke chokolade (se guide nedenfor).
  6. Fyld cirka 1 tsk tempereret chokolade i hvert hul i formen og vend den lidt rundt, indtil den er helt dækket med chokolade. Stil på køl indtil chokoladen er stivnet.
  7. Kom jordbærganachen i en sprøjtepose eller en frysepose og klip et lille hul. Kom ganachen i chokoladeskallerne, indtil der lige mangler et par milimeter fra toppen. Sæt på køl indtil ganachen har sat sig.
  8. Temperer de sidste 40 g af den mørke chokolade og læg det på ganachen som låg. Sæt på køl, indtil det er stivnet.
  9. Gentag hele processen med mælkechokoladen.

Og nyd!

Temperering af chokolade: 

  1. Temperering af chokolade:
    1. Start ud med at hakke den ønskede chokolademængde fint.
    2. Del dernæst den hakkede chokolade i to portioner. Den ene skal udgøre 2/3 af chokoladen, og den anden 1/3.
    3. Smelt 2/3 af chokoladen over vandbad, indtil det er mellem 45 og 50 grader. Den må ikke overstige 50 grader!
    4. Fjern skålen fra vandbadet.
    5. Kom den anden portion af den hakkede chokolade op i en anden skål.
    6. Kom halvdelen af den smeltede chokolade over den hakkede chokolade. Rør rundt og lad det smelte sammen.
    7. Tilsæt den resterende chokolade lidt af gangen, indtil du når en temperatur på 30-32 grader (28-32 grader for mælkechokolade).
    8. Nu er chokoladen klar til at blive brugt!

Håber I får en rigtig dejlig påske ♡

Follow my blog with Bloglovin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *