Pandebrød med fuldkorn

Den anden dag hvor jeg lavede den indiske ret Aloo Gobi, der ville jeg også gerne have lidt tilbehør til. Det blev til disse lækre pandebrød, som er super nemme at lave og virkelig lækre. Jeg tilføjede lidt fuldkornsmel til dejen, da jeg gerne ville have dem lidt grovere og mættende, og det kan virkelig anbefales. Spis dem til en lækker indisk ret, en omgang hummus, suppe eller bare som snack. 

Ingredienser til 6 pandebrød:

  • 2 dl fuldkornsmel (jeg brugte fuldkorns speltmel)
  • 3 dl sigtet speltmel (almindelig hvedemel kan også bruges)
  • 1,5 tsk bagepulver
  • 1 tsk salt
  • 2 spsk olivenolie + lidt til pensling
  • 2 dl A38, yoghurt naturel eller lignende
  • ½ dl vand

Fremgangsmåde:

  1. Bland mel med bagepulver og salt.
  2. Tilsæt olie, yoghurt og vand lidt af gangen – dejen skal ikke være alt for våd, så prøv dig frem.
  3. Ælt det sammen til en ensartet dej.
  4. Lad dejen hvile i 15 minutter.
  5. Del dejen i 6 lige store stykker og rul dem ud til flade pandekager.
  6. Pensl pandekagerne med en lille smule olie (ikke for meget).
  7. Steg dem ved middelhøj varme. Et par minutter på hver side indtil de er gyldne.

Follow my blog with Bloglovin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *