Har du fået styr på alle julegodterne? Hvis ikke, så får du her en opskrift på de bedste pebernødder. Sprøde, krydrede og velsmagende ♡
Jeg oplever ofte, at folk synes, at pebernødder er lidt kedelige og intetsigende, men en portion hjemmebagte pebernødder fyldt med gode krydderier skal man altså ikke undervurdere. De forsvinder i hvert fald hurtigt herhjemme, men så er det godt, at de er nemme og hurtige at bikse sammen igen.
Pebernødder er altid en klassiker i kagedåsen herhjemme i løbet af december. Gerne sammen med brunkager, vaniljekranse og klejner ♡
Ingredienser til cirka 2 plader pebernødder:
- 125 g smør (blødt)
- 125 g sukker
- ½ tsk stødt ingefær
- ½ tsk kanel
- ½ tsk peber (evt. lidt mindre)
- ½ tsk kardemomme
- ½ tsk natron
- 0,5 dl piskefløde
- Cirka 250 g hvedemel
Fremgangsmåde:
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Start ud med at røre sukker og smør sammen.
- Tilsæt krydderierne. Pas på med at tilsætte for meget peber – prøv dig lidt frem og smag evt. på dejen, når de øvrige ingredienser er tilsat.
- Kom natron, piskefløde og hvedemelet i.
- Ælt dejen kort, indtil den er fast, men stadig til at forme.
- Begynd at trille små kugler ud af dejen (på størrelse med en hasselnød).
- Kom pebernødderne på en beklædt bageplade og bag dem i 8-10 min, indtil de er gyldne.
Mangler du lidt inspiration til opskrifter her i december? Så prøv også min opskrift på brændte mandler, julemarmelade og juleboller.
Hvis du har prøvet en af mine opskrifter, så vil jeg meget gerne høre om det! Skriv en kommentar eller tag #michelleloehde på jeres billeder på instagram ♡