Trifli er en virkelig nem og lækker dessert, der kan varieres i det uendelige. I denne udgave har jeg brugt rabarber, men sæsonen er desværre ved at slutte, så du skal skynde dig i supermarkedet eller ud i haven, hvis du vil lave denne dessert.
Trifli kan dog også laves med mange andre typer af bær eller frugter – jordbær, kirsebær, stikkelsbær, blommer, æbler. Mulighederne er mange, så du kan sagtens stadig lave denne trifli, selvom du ikke lige kan få fat i rabarber.
Kompotten kan du sagtens lave i god tid, så du hurtigt kan samle desserten, når den skal serveres ♡
Ingredienser til 4 personer:
Rabarberkompot
- 400 g rabarber
- 50 g sukker
- 1 spsk vand
- ½ vaniljestang
Vaniljecreme
- 2 æggeblommer
- 2 spsk sukker
- ½ vaniljestang
- 1,5 dl piskefløde
Desuden
- Makroner (ca. 16 stykker)
Fremgangsmåde:
- Lav rabarberkompotten ved først at skylle og skære rabarberne ud i tern. Husk ikke at skære bunden af – der sidder der mest smag!
- Skrab kornene ud af vaniljestangen og bland det med 1 spsk af sukkeret.
- Kom rabarber, vand, vanilje og sukker i en gryde. Lad det koge op og simre i 10 min, indtil rabarberne er møre. Lad det køle helt af.
- Lav vaniljecremen ved først at skrabe vaniljekorn ud af vaniljestangen og bland det med sukkeret.
- Pisk en tyk æggesnaps af æggeblommer og vaniljesukkeret.
- Pisk fløden til en let flødeskum og vend det sammen med æggesnapsen.
- Saml triflien ved først af lægge den afkølede rabarberkompot i bunden af fire glas, dernæst knuste makroner (omkring 4 i hvert glas) og til sidst vaniljecreme. Server med det samme.