Rabarbertrifi

Trifli er en virkelig nem og lækker dessert, der kan varieres i det uendelige. I denne udgave har jeg brugt rabarber, men sæsonen er desværre ved at slutte, så du skal skynde dig i supermarkedet eller ud i haven, hvis du vil lave denne dessert.

Trifli kan dog også laves med mange andre typer af bær eller frugter – jordbær, kirsebær, stikkelsbær, blommer, æbler. Mulighederne er mange, så du kan sagtens stadig lave denne trifli, selvom du ikke lige kan få fat i rabarber.

Kompotten kan du sagtens lave i god tid, så du hurtigt kan samle desserten, når den skal serveres ♡

Ingredienser til 4 personer:

Rabarberkompot

  • 400 g rabarber
  • 50 g sukker
  • 1 spsk vand
  • ½ vaniljestang

Vaniljecreme

  • 2 æggeblommer
  • 2 spsk sukker
  • ½ vaniljestang
  • 1,5 dl piskefløde

Desuden

  • Makroner (ca. 16 stykker)

Fremgangsmåde:

  • Lav rabarberkompotten ved først at skylle og skære rabarberne ud i tern. Husk ikke at skære bunden af – der sidder der mest smag!
  • Skrab kornene ud af vaniljestangen og bland det med 1 spsk af sukkeret.
  • Kom rabarber, vand, vanilje og sukker i en gryde. Lad det koge op og simre i 10 min, indtil rabarberne er møre. Lad det køle helt af.
  • Lav vaniljecremen ved først at skrabe vaniljekorn ud af vaniljestangen og bland det med sukkeret.
  • Pisk en tyk æggesnaps af æggeblommer og vaniljesukkeret.
  • Pisk fløden til en let flødeskum og vend det sammen med æggesnapsen.
  • Saml triflien ved først af lægge den afkølede rabarberkompot i bunden af fire glas, dernæst knuste makroner (omkring 4 i hvert glas) og til sidst vaniljecreme. Server med det samme.

Follow my blog with Bloglovin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *