Denne smukke salat med hokkaido og feta lavede jeg sidste weekend. Den er fyldt med en masse gode sager og er det perfekte tilbehør til efterårets og vinterens retter. Det er en mættende salat, så den kan også sagtens spises som hovedret – eller som en lækker frokost dagen efter ♡
Den anden dag serverede jeg salaten sammen med andebryst og rodfrugter, som i den grad kan anbefales, men den passer også godt til andet kød, vegetardeller eller andet skønt.
Ingredienser til 4 personer:
Salaten
- ½ hokkaido
- 2 spsk olivenolie
- ½ tsk timian
- Salt og peber
- 75 g spinat
- 100 g grønkål
- 75 g feta
- ½ granatæble
- 1 spsk olivenolie
- 40 g græskarkerner
Dressing
- 2 spsk olivenolie
- 1,5 tsk honning eller sukker
- 1 tsk sennep
- 2 spsk eddike eller citronsaft
- Salt og peber
Fremgangsmåde:
- Start ud med at skylle hokkaido og skær den ud i mundrette tern. Kom dem på en beklædt bageplade og top med olivenolie, timian, salt og peber. Bages ved 200 grader i ca. 20 minutter.
- Imens forberedes resten af salaten. Start ud med at skylle spinaten og fordel det i en skål eller på et fad.
- Skyl dernæst grønkål og hak det fint. Fordel det ovenpå spinaten.
- Rist græskarkerner på en pande med lidt olivenolie og salt.
- Lav dressingen ved at blande alle ingredienserne. Smag til med salt og peber.
- Top med hokkaido, granatæble, græskarkerner og smuldret feta. Slut af med dressingen.
Hvis du har prøvet en af mine opskrifter, så vil jeg meget gerne høre om det! Skriv en kommentar eller tag #michelleloehde på jeres billeder på instagram ♡