Snurrer med ramsløgspesto

Vi fortsætter lidt i ramsløgstemaet, for det er jo virkelig lækkert – og de er alle vegne lige for tiden! Så det er bare med at udnytte det, imens de er her. Denne gang er det igen min ramsløgspesto, jeg har brugt, men denne gang i en omgang ramsløgssnurre. De er perfekte til madpakken eller som tilbehør til aftensmaden. Du kan naturligvis også bruge en anden pesto, hvis du ikke lige har nem adgang til ramsløg.

Ingredienser til ca. 1o snurre: 

  • 20 g gær
  • 1 dl lunken vand
  • 1 dl yoghurt natural
  • 2 spsk olie
  • 1 tsk sukker
  • 1 æg
  • 100 g fuldkornsspeltmel (eller anden fuldkornsmel)
  • 1 tsk salt
  • Hvedemel (omkring 300-400 gram)
  • 1 portion ramsløgspesto 
  • 1 sammenpisket æg

Fremgangsmåde: 

  1. Start ud med at opløse gæren i vandet.
  2. Tilsæt yoghurt natural, sukker og æg. Rør rundt.
  3. Tilsæt fuldkornsspeltmel og salt. Rør rundt.
  4. Tilsæt olien.
  5. Tilsæt hvedemelet lidt af gangen og ælt dejen, indtil du får en smidig og lækker dej, der slipper skålens kanter.
  6. Lad dejen hæve 1,5-2 timer (alt efter hvor tålmodig du er).
  7. Når dejen er hævet færdig, så skal den rulles ud til en rektangel på ca. ½ cm tykkelse.
  8. Smør pestoen på og fold dejen ved at folde den ene halvdel over den anden.
  9. Skær dernæst dejen i strimler med en bredde på ca. 3 cm.
  10. Så skal der snurres (find evt. en guide/video, da det er svært at forklare på skrift):
    1. Del strimlerne i to – dog ikke helt, de skal stadig hænge lidt sammen i den ene ende.
    2. Flet/sno de to strimler om hinanden.
    3. Bind en knude med strimlen.
  11. Kom snurrene på en beklædt bageplade og lad dem efterhæve i 20 minutter.
  12. Imens tændes ovnen på 180 grader.
  13. Pensl snurrene med et sammenpisket æg og bag dem i 15-20 minutter, indtil de er gyldne.

Follow my blog with Bloglovin

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *