Tiden flyver afsted, og snart kan vi skrive december i kalenderen. Jeg knuselsker julen, og jeg er derfor så småt begyndt at tænke over, hvad der skal laves af lækkerier i løbet af december.
Jeg tyvstartede allerede i går med disse skønne juleboller med smag af kanel, kardemomme og nelliker. De er bløde, luftige og krydrede. Bare duften af dem er indbegrebet af jul.
Server dem lune en kold eftermiddag under et varmt tæppe. En perfekt måde at tage forskud på julehyggen på.
Ingredienser til ca. 12 juleboller:
- 2 dl mælk (jeg brugte halv skummetmælk og halv piskefløde, men brug det du lige har)
- 25 g gær
- 40 g sukker
- 50 g smør (smeltet)
- 1 æg
- ½ appelsen, saften heraf
- 1 tsk kanel
- 1 tsk kardemomme
- ½ tsk stødt nelliker
- 50 g rosiner
- 1 håndfuld valnødder (grofthakkede)
- 500 g hvedemel
- 1 tsk salt
- 1 æg til pensling
- Kanelsukker som topping
Fremgangsmåde:
- Lun mælken og oplæs gæren heri.
- Tilsæt sukker, smør og æg. Rør rundt.
- Tilsæt kanel, kardemomme og nelliker samt rosiner og valnødder.
- Tilsæt lidt af melet og dernæst salt.
- Tilsæt resten af melet og ælt dejen indtil, at den er lækker og smidig. Meget gerne på en røremaskine.
- Lad dejen hæve lunt under et klæde i en times tid.
- Form dejen til ca. 12 boller. Fold siderne ind under hver bolle for at undgå, at de sprækker under bagningen.
- Læg dem i et beklædt fad eller bageplade med lidt mellemrum mellem hinanden.
- Lad bollerne efterhæve i 30 min under et klæde, imens ovnen opvarmes til 200 grader.
- Pensl bollerne med et sammenpisket æg og slut af med et drys kanelsukker.
- Bages i 10-12 minutter, indtil de er gyldne.
Elsker du også julelækkerier? Så prøv også min opskrift på julemarmelade og pebernødder.
Hvis du har prøvet en af mine opskrifter, så vil jeg meget gerne høre om det! Skriv en kommentar eller tag #michelleloehde på jeres billeder på instagram ♡