Jeg nævnte i “5 retter jeg vil prøve i oktober”, at jeg havde planer om at lave en klassisk pumpkin pie, og det fik jeg endelig gjort i onsdags. Jeg har altid tænkt græskar som noget, der passer bedst til det salte køkken, men det smager jo virkelig skønt i kage også! Det giver en dejlig sødme og cremethed, så selvom du er lidt skeptisk ved tanken om græskar i kage, så prøv det. Det smager virkelig godt – især sammen med de skønne krydderier og den sprøde mørdej.
Ingredienser:
Mørdej
- 250 g fintsigtet speltmel (eller hvedemel)
- 110 g smør (i tern)
- 1 spsk sukker
- 4 spsk vand
Fyld
- 1 hokkaido (medium størrelse)
- 3 æg
- 2 spsk brun farin
- 1 dåse kondenseret mælk
- 1 spsk kanel
- ½ tsk kardemomme
- ½ tsk muskatnød
- 1 tsk stødt ingefær
- 1/4 tsk stødt nelliker
- 1/4 tsk stødt stjerneanis
- 1 knivspids salt
Fremgangsmåde:
- Start med at vaske græskaret og del det i to. Fjern kernerne og læg det på et stykke bagepapir med skallen op. Bag det ved 180 grader i en times tid, indtil det er mørt. Lad det køle lidt af og pil skallen af. Blend det til en fin puré.
- Lav mørdejen ved først at blande mel med sukkeret. Tilsæt smør i tern og saml med lidt vand – det skal gøres hurtigt. Når dejen er samlet, så skal den på køl i en halv times tid.
- Når dejen har stået på køl, skal den rulles ud og kommes i et smurt tærtefad. Tryk den fast og skær kanterne til. Tryk lidt huller med en gaffel og forbag den i 15 minutter ved 180 grader.
- Imens laves fyldet. Pisk æg sammen med brun farin og tilsæt kondenseret mælk og krydderierne. Hæld fyldet i den forbagte mørdej og bag den i 30-40 minutter ved 180 grader.
- Lad den køle af inden servering.
Servér kagen med flødeskum, creme fraiche eller et drys kanel.