Rabarbersnitter

I weekenden var jeg hjemme hos familien, hvor jeg fik plukket en masse rabarber. Det skulle der selvfølgelig laves noget lækkert ud af, og da jeg i forvejen havde tænkt at bage kage til mors dag, så var det jo oplagt at lave noget med rabarber.

Det blev til disse rabarbersnitter, som er fyldt med den skønneste rabarberkompot. Ren rabarberlykke hvis du spørger mig ♡

Disse rabarbersnitter er utrolig nemme at lave og kræver ikke alverdens tid at lave. Hvis du eksempelvis laver kompotten dagen inden, så kan du hurtigt bikse dem sammen.

De smager skønt lune og nybagte, men er også rigtig gode kolde. Server dem som de er eller med en klat creme fraiche eller en kugle vaniljeis.

Ingredienser til 8 snitter:

Rabarberkompot

  • 250 g rabarber (skåret i tern)
  • 110 g sukker
  • 1 spsk citronsaft (kan udelades)

Bund og top

  • 200 g hvedemel
  • 70 g brun farin
  • 60 g sukker
  • 100 g havregryn
  • 1 knivspids vaniljepulver
  • 1 knivspids salt
  • 180 g smør (stuetemperatur)
  • En lille håndfuld mandelflager (kan udelades)

Fremgangsmåde:

  1. Start ud med at lave rabarberkompotten ved at komme rabarber og sukker i en gryde. Lad det koge op og dernæst simre i ca. 15 minutter, indtil det er blevet til en kompot. Smag til med citronsaft og lad det køle helt af.
  2. Tænd ovnen på 180 grader (varmluft).
  3. Lav dejen ved at komme hvedemel, brun farin, sukker, havregryn, vaniljepulver og salt i en skål.
  4. Skær smør i tern og kom det ned i skålen med de andre ingredienser. Rør det sammen indtil du får en ensartet, men smuldret dej.
  5. Smør en springform og kom halvdelen af dejen i. Pres dejen godt ud så den dækker bunden.
  6. Kom rabarberkompotten på og smør det ud.
  7. Smuldr den resterende dej ud over kompotten, så det danner et låg.
  8. Top med mandelflager og bag den i 25-30 minutter, indtil den er gylden.
  9. Lad den køle lidt af og skær den dernæst ud i snitter.

Elsker du også rabarber? Så prøv også min opskrift på rabarbertrifli, rabarbersaft og jordbær-rabarbergrød

Hvis du har prøvet en af mine opskrifter, så vil jeg meget gerne høre om det! Skriv en kommentar eller tag #michelleloehde på jeres billeder på instagram ♡

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *